Descripció
VI NEGRE “UKRAINE FREE” – ANYADA 2021
VARIETATS
100% GARNATXA NEGRA
ELABORACIÓ
Vinyes seleccionades de més de 25 anys. El raïm és derrapat, trepitjat i fermentat en dipòsits d’acer inoxidable a temperatura controlada amb llevats autòctons i amb la mínima intervenció, només remuntatges diaris fins al final de la fermentació alcohòlica. Acabada aquesta, se sagna el vi per gravetat als cups de ciment on arrencarà la fermentació malolàctica sense addició de bacteris làctics.
NOTA DE CATA
COLOR: Vermell cirera madura amb rivets violetes.
AROMA: Intens que recorda els fruits vermells tals com maduixes, cireres, fruits vermells silvestres amb fins matisos especiats i un toc de regalèssia.
GUST: A la boca és carnós, saborós, marcats tanins del raïm, fons de fruita vermella madura i regalèssia. Bona acidesa i persistència.
MARIDATGE
Carns blanques amb salses fortes, xai a la planxa o al forn, estofats i carns vermelles a la barbacoa. Tota mena de formatges, especialment els d’ovella. Ideal per a amanides amb fruita seca. Marida bé també amb pasta amb salses.
PREMIS I MENCIONS
Medalla de Plata. Guia Gilbert & Gaillard 2019
Medalla de Bronze. Concurs de Vins i Caves de Catalunya, GIROVI 2017
GRADUACIÓ: 15%
TEMPERATURA DE SERVEI: De 12 a 15 ºC